28 Kasım 2007 Çarşamba

dana etli noodle (çin makarnası)


MALZEMELER:
500 gr kontrfile
500 gr jülyen doğranmış beyaz lahana
500 gr jülyen doğranmış havuç
4 orta boy soğan
2 sivri biber (piyazlık doğranmış)
2 kırmızı biber
1 yemek kaşığı tuz
beyaz biber (az miktarda)
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı soya sos
700 gr noodle
1 küçük paket soya filizi
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ


YAPILIŞI:
Dana kontrfile, küçük yapraklar halinde kesilip, sıvıyağda arkalı önlü kızartılır. Ilımaya bırakılır.
Noodle, ( tuz katılmış) kaynar suda, arada bir karıştırarak, 3 dakika *al dente, haşlanır. (*Noodle bulamazsanız, spaghetti, linguine ta da fettucine tip makarna da kullanılabilir. Pişme süresi, makarnanın cinsine göre değişebileceğinden, pişme süresi, kıvamı kontrol edilerek, ayarlanmalıdır.) Noodle, haşlandıktan sonra, uya sıvıyağ eklenip, yapışmaması sağlanır. Karıştırılıp alt üst edilir.
Ayrı bir tencereye sıvıyağ konulup, yaprak ya da jülyen doğranmış kontrfile etler hafifçe kavrulur. İnce kıyılmış soğanlar ve sarımsaklar da eklenerek pembeleştirilir. Jülyen doğranmış diğer sebzeler de sırası ile katılarak, sotelemeye hızlıca devam edilir.
Soya filizi , soya sosu, tuz, dövülmüş beyaz biber eklenerek birkaç dakika daha pişirilir. Karıştırdıktan sonra sıcak olarak servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)