28 Kasım 2007 Çarşamba

hint usûlü zencefill patlıcan ezmesi


MALZEMELER:
3-4 patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt ( ya da koyu yoğurt)
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı zencefil
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
YAPILIŞI:
Patlıcanlar birkaç yerinden şişlenir ve ocak üzerinde çevire çevire iyice közlenir. Kabukları soyulup tahta üzerinde, bıçakla kıyılırcasına ezilerek macun haline getirilir. Yoğurt, zeytinyağı da eklenip tuz ve baharatlarla tatlandırılır. İyice karıştırılıp meze tabağına döşenir. Süslenerek servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)