28 Kasım 2007 Çarşamba

iç midye pilaki

MALZEMELER:
400 gr iç midye
2-3 (orta boy) havuç
2 orta boy patates
2 soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber (arzu edilen damak tadına göre ayarlanabilir)
yeterince su (su seviyesi, sebzelerin hizasının biraz üzerinde olmalıdır.)
2-3 defne yaprağı (aroma vermesi için)
1 limonun suyu
renkli (tane) biber

YAPILIŞI:İç midyeler, kaynar suda iki dakika haşlanır. Havuç ve patates slays şeklinde doğranır. Ayrı bir tencerede, ince kıyılmış soğan ve sarımsak, zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrularak pembeleştirilir. Havuç ve patates eklenerek kavurmaya devam edilir. Tuz, karabiber, defne yaprağı, limon suyu ve yeterli miktarda (su seviyesi, sebzelerin biraz üzerinde olacak şekilde) su eklenir. Sebzeler iyice yumuşayana kadar, orta ateşte pişirilir. Pişme süresinin sonuna doğru, süzülmüş midyeler de sebzelere katılarak, 5 dakika daha birlikte pişirilir. Servis tabağına boşaltılarak soğumaya bırakılır. (Dikkat: Midyelerin içinden, zaman zaman inci çıkabilmektedir.Dişlerinize dikkat edin.)

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)