28 Kasım 2007 Çarşamba

rokfor peynirli paşa mezesi- kavun içinde


AKDENİZ MUTFAĞI’NDAN:

(Kavun ve Paşa Mezesi, Akdeniz rakı sofralarının hatırı sayılır mezelerinden birisidir.)

MALZEMELER:
350 gr beyaz peynir (1 kalıp)
1 kahve fincanı rokfor peyniri
100 gr ceviz içi (iri dövülmüş) (1 çay bardağı kadar)
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 sap taze fesleğen
2 kahve fincanı süzme yoğurt
5 adet kıvırcık yaprağı
1 yemek kaşığı kekik
2 sap taze nane
1 adet kavun (orta boy)


YAPILIŞI:
Beyaz peynir, suda 8 saat bekletilerek, tuzu giderilir. Beyaz peynir ve rokfor peynir derin bir kapta ezilip yoğrulur. Zeytinyağı azar azar eklenerek peynire yedirilir. Kekik, kırmızı biber, ceviz içi eklenerek iyice karıştırılır. Süzme yoğurt, dövülmüş sarımsak ilâve edilir. Malzeme iyice yoğrulur. Kavun yıkanıp kesilir. Çekirdekleri temizlenir. Kavun, enlemesine bir parmak kalınlığında dilimlenir (doğranır). Yıkanmış kıvırcık yaprakları, kavunların üzerine yerleştirilir. Peynirli karışım, marul yaprakların üzerine döşenir. Taze nane ve fesleğen ile süslenerek servis yapılır.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)