30 Kasım 2007 Cuma

köfteli yoğurtlu kebap


(OSMANLI MUTFAĞI'NDAN GELENEKSEL TÜRK MUTFAĞI'NA)

MALZEMELER:
1 kg koyun kıyması
2 soğan
tuz
karabiber
1 demet maydanoz
yenibahar (arzu edilen miktarda)
6 küçük pide ya da 2 büyük pide
2 su bardağı et suyu
8 yemek kaşığı tereyağı
400 gr yoğurt
pul biber
tarçın
1 paket çöp şiş

YAPILIŞI:

Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz ile iyice yoğrulur. Dinlendirilir. Cevizden irice parçalar halinde alınan köfte harcı, çöp şişlere elle bastırılarak yaydırılır. Bu şekilde köfte şekli verilir.Şişler, kızdırılmış ızgarada veya mangalda pişirilir.Pideler ızgarada ısıtıldıktan sonra küp küp doğranır. Borcama ya da tabaklara küp küp pideler dizilir. Bir taşım et suyu gezdirilerek hafifçe ıslatılır. Tavada tereyağı kızdırılıp pidelerin üzerine gezdirilir. Tuz serpilir. Izgarada pişirilmiş köfteler de sıcak sıcak, pidelerin üzerine döşenir. Arzuya göre sivri biber ve domates ile süslenir. Tekrar pul biberli veya biraz salça katılmış (kızgın) tereyağı gezdirilir. Yoğurtla birlikte servise sunulur.(Bu tarifin uygulanmasında, Tuğruş Şavkay'ın, "OSMANLI MUTFAĞI" adlı eserden faydalanılmıştır.)

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)