28 Kasım 2007 Çarşamba

puf böreği

MALZEMELER:
Hamuru için:
3 yumurta
3 su bardağı un (375 gr)
tuz

Harcı için:
250 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Kızartmak için:
Sıvı yağ ( 2-3 su bardağı)

YAPILIŞI:

Yumurtalar, tuz ve un ile, gerekirse çok az su ilâvesi ile, yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur dört parçaya ayrılır. Unlanır.
Harç için beyaz peynir ve maydanoz harmanlanır. Ezilip iyice karıştırılır. Bezeler ince ince açılır. Peynir-maydanoz karışımından, aralıklarla bezelere yerleştirilir. Su bardağı veya çay bardağı ile, yarım daire şeklinde kesilerek hazırlanır.
Kızgın tereyağından ya da herhangi bir sıvı yağda kızartılır. Süzülerek yağdan çıkarılır.Peçete üzerinde fazla yağı alınır. Sıcak olarak servis edilir.

(Bu tarifin uygulanmasında; Tuğrul Şavkay'a ait, " OSMANLI MUTFAĞI" adlı eserden faydalanılmıştır.)

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)