28 Kasım 2007 Çarşamba

revani


MALZEMELER:
1,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı irmik
150 gr tereyağı
10 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım paket vanilya
250 gr kaymak veya Hindistan cevizi
Antep fıstığı

Şurubu:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

YAPILIŞI:
Tereyağı eritilip soğutulur. Yumurtalar, yarım su bardağı şekerle birlikte, iyice beyazlaşıp krema haline gelene kadar çırpılır. Vanilya eklenir. Sırası ile, ılık tereyağı, elenmiş un ve irmik, karışıma eklenir. Karıştırılır. Yağlanmış tepsiye un serpilir. Unun fazlası silkelenir. Revani hamuru tepsiye dökülüp; önceden ısıtılmış orta hararetteki fırında (170 derecede) yaklaşık 25-30 dakika, - üzeri kızarana kadar- pişirilir.
Fırından çıkarılan revani, (şurubu çekmesi için) bıçakla birkaç yerinden delinir. Önceden hazırlanıp soğutulmuş, koyu kıvamlı şerbeti gezdirilir. Revani kapalı fırına konur veya başka, aynı ebattaki bir tepsi ile üzeri örtülüp, yarım saat dinlendirilir.
Soğutulur. Dilimlenen revaninin üzeri, toz Antep fıstığı, kaymak veya hindistancevizi ile süslenerek servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)