28 Kasım 2007 Çarşamba

roastbeef salatası


MALZEMELER:
150 gr bonfile
1 küçük kavanoz kornişon turşu
1 yeşil elma
1 patates (haşlanmış)
yarım demet taze soğan
3 yemek kaşığı dolusu hardal
3 yemek kaşığı dolusu mayonez
2 yemek kaşığı file zeytin
2 yemek kaşığı kapari (10 gr)
1 yumurta(haşlanmış)
Yarım paket cherry domates (kiraz domates)
yeterince tuz

YAPILIŞI:

Bonfileler kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Soğuyunca ince şeritler halinde doğranır. Kornişon, elma, haşlanmış patates, piyazlık doğranır. Hazırlanan salata malzemeleri bir servis tabağına alınır. Kaparinin bir kısmı, ince kıyılmış taze soğan ve file zeytin, salataya eklenir. (File zeytin yerine, çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş siyah zeytin de kullanılabilir.)
Sosu için: Mayonez, hardal ve tuz, küçük bir sos kabında iyice çırpılır. Hazırlanan sos, salataya gezdirilir.
Salata, kornişon ve haşlanmış yumurta dilimleri, zeytin ve kapari ve de en üstte elma dilimleri ve cherry domates ile süslenerek servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)