26 Aralık 2007 Çarşamba

hindistancevizli kek

MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr margarin (oda ısısında)
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
½ su bardağı hindistancevizi rendesi
aldığı kadar un (tahin kıvamı, 2,5-3 su bardağı)

Üzerine:
200 ml süt kreması
1 çay bardağı pudra şekeri
Süslemek için:
hindistancevizi

YAPILIŞI:
Yumuşak margarin, yumurta ve pudra sekeri, beyaz krema haline gelene kadar çırpılır. Yoğurt, hindistancevizi rendesi eklenir. Karıştırılır. Elenmiş un ve kabartma tozu, ayrı bir kapta harmanlanıp kek hamuruna katılır. Alt üst edilir. Kek kıvamı tahin kıvamında olmalıdır. Yağlanmış ve unlanmış baton kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış, 160 derecedeki fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ile çırpılmış krema sürülür. Hindistancevizi serpilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)