25 Aralık 2007 Salı

safranlı balık çorbası (karışık sebzeli)

MALZEMELER:
4 yemek kaşığı tereyağı
2 soğan
4 diş sarımsak
2 kırmızı (salçalık) biber (paprika)
2 sivri biber veya çarliston biber
½ demet dereotu
½ demet taze soğan
½ demet maydanoz
500 gr karışık balık(dil balığı, levrek, somon, çupra)
300 gr jumbo karides
300 gr kültür mantarı
1 çay kaşığı safran
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
½ limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik

YAPILIŞI:
Karidesler ayıklanıp diri kıvamda haşlanır. Karışık balıketleri de ayrı olarak ve diri kıvamda haşlanır. Balıklar, kendi haşlama suyunda bir tarafta bekletilir. Safran bir çay bardağı sıcak su ile ıslatılır. İnce kıyılmış soğanlar ve sarımsaklar tereyağında pembeleşene kadar kavrulur. Jülyen kesilmiş sivri biber, kırmızı yağ biberi, mantarlar eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce kıyılmış taze soğan, dirice haşlanmış jumbo karides, soyulup küp küp doğranmış domates de eklenip domatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) kaynatmaya devam edilir. Balıklar ve balık suyu da eklenip çorba bir müddet daha pişmeye bırakılır. Tuz, karabiber, kekik ile tatlandırılır. Servisten önce safranlı su (safran ile birlikte) çorbaya eklenir. Bir taşım kaynatılır. Arzuya göre çorbanın üzerine pulbiberli yağ yakılıp çorbanın üzerine gezdirilir. İnce kıyılmış maydanoz ile süslenerek sıcak olarak servise sunulur
.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)