28 Aralık 2007 Cuma

BÖREK HAMURU (TEMEL TARİF 1)

TEPSİ BÖREĞİ HAMURU TEMEL REÇETESİ (1)
Emine Beder'e ait, tepsi börekleri için ideal bir temel hamur tarifidir. Bir de, daha sade olan diğer tarif de, hazır yufkaları aratmayacak iyi bir (ikinci) alternatiftir.
************
Hamur için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

YAPILIŞI:
Sıvı malzemeler yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılır. Aldığı kadar un eklenerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur. 6 ya da 8 bezeye bölünür. Bezeler ince yufka halinde açılır. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir veya fırça yardımıyla düzgünce sürülür. Arzu edilen tüm tepsi börek çeşitlerinde kullanılabilir. Hamur mutlaka dinlendirildikte sonra açılmalıdır. Çok kolay açılan ve tüm börek çeşitlerinde harika sonuç veren bir börek hamuru temel tarifidir. Börek hamurunu dilediğiniz formatta açabilir, üzerine yumurta sarısı ve/veya yoğurt/sıvıyağ karışımı sürüp sıcak fırına verebilirsiniz. Kabarık yumuşacık bir börek için ideal bir tariftir. Daha hafif bir hamur alternatifi olarak, ikinci (yağsız hamur) temel tarifim tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)