18 Aralık 2007 Salı

klasik revani(tereyağlı)

Temel malzemesi ve tarifi için >>
>>http://cafebrunch.blogspot.com/2007/11/revani.html tarifindeki malzemeler esas alınıp; farklı sıra ile uygulanan değişik bir yöntemdir. Bunun için;önce oda ısısındaki tereyağı şekerle ezilerek beyaz krema haline getirilir. Şeker ve tereyağı iyice hal olunca, tek tek yumurtalar ve diğer malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilir. Diğer malzemeler eklenerek revani hamuru oluşturulup aynı şekilde fırınlanıp şerbeti verildikten sonra; soğutulup süslenerek servise sunulur. Ayrıca da arzuya göre, şurubuna, aroma için, bir kaç karanfil eklenebilir.
Her ne kadar yoğurt ve başka farklı malzemeler eklenerek yapılan tatlılar revani olarak isimlendirilmekte olsa da;(-ki; yoğurt vs. katkısıyla hazırlanan tatlılar; gerçekte, revani değil; birer yoğurt tatlısıdır) hakiki (geleneksel) revani , öncelikle tereyağı ve şeker macun haline getirilerek hazırlanır ve içerisine yoğurt vb. maddeler eklenmez. Sadece irmik içerir. Ayrıca; nişasta revanisi, un revanisi olarak ün yapmış revani çeşitleri de mevcuttur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)