29 Aralık 2007 Cumartesi

BÖREK HAMURU (TARİF 2)

TEPSİ BÖREĞİ TEMEL HAMURU (TARİF 2):
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı sıvı yağ
aldığı kadar un (yaklaşık 3,5-4 su bardağı)

YAPILIŞI:
Hazırlanış tarzı, birinci temel tarif gibidir. Bu tarif yağsız olduğundan, nispeten daha hafif bir tepsi böreği hamur reçetesidir. İçindeki sirke, hamura gevrekliğini vermektedir. Un miktarını kontrollü olarak eklemekte, hamuru yoğurduktan sonra dinlendirmekte fayda var… Oldukça kolay açılan bir hamurdur. İncecik açıp istenilen şekilde kullanılabilir. Özellikle de, açılan yufkalar ortadan ikiye kesilip, geniş kısmına harç konan böreklerin rulo gibi sarıldıktan (gül böreği gibi burgu şeklinde hazırlandıktan sonra) yumurta sarısı veya başka üst sıvılar sürülüp sıcak fırında kızartıldığında, yumuşak ve içindeki sirkenin etkisiyle gevrek, kabarık ve de nefis börekler elde edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)