31 Aralık 2007 Pazartesi

havuçlu fındıklı kek

MALZEMELER:
2 yumurta
2 havuç (orta boy)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
2 su bardağı un

YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker, beyaz krema haline gelene kadar (5-10 dakika) çırpılır. Sıvı yağ, pudra şekeri, tarçın, rendelenmiş havuç eklenir. Un ve kabartma tozu, vanilya karıştırılıp elendikten sonra, kek hamuruna katılır. İri kıyılmış fındıklar da eklenir. Tekrar altüst edilip 30 cm çapındaki tepsiye boşaltılır. 180 derecelik fırında, kek içini çekene kadar pişirilir. Kürdanla kontrolü yapılıp fırından alınır. Soğutulur. Karelere bölünerek servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)