15 Aralık 2007 Cumartesi

portakal saray kurabiye (özgün reçete)

MALZEMELER:
3 portakal kabuğu rendesi
4 yemek kaşığı şeker
3 portakal suyu
2 yumurta sarısı
1 yumurta akı
250 gr margarin (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

Üzerine serpmek için:
şeker (arzu edilen miktarda)
file portakal kabuğu
yumurta sarısı (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:
Portakalların kabukları rendelenir. 4 yemek kaşığı şeker ile (limonata tarifindeki gibi) ovulur. Portakalların suları sıkılır. Portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, yumurta sarıları, yumurta akı, sıvı yağ, yumuşak margarin, pudra şekeri, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp top kurabiye şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizildikten sonra üzerlerine tekrar şeker serpilir. 170C'de 25-30 dakika pişirilir. Arzuya göre üzerine yumurta sarısı sürülüp file portakal kabuğu serpildikten sonra kurabiyelerin üzerleri artı şeklinde bıçakla çizilerek dekore de edilebilir. Büyük porsiyon kurabiye formunda hazırlanırsa (muffin büyüklüğünde) kek- kurabiye arası bir lezzette ve kıvamda oluyor.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)