29 Aralık 2007 Cumartesi

ROYAL ICİNG

Pastacılıkta kullanılan en önemli ve de temel krema çeşitlerinden olup; yapımı ve görüntüsü, Mereng/Beze hamurunu andıran ve daha ziyade pastaların üzerilerine çeşitli yazılar yazmak ve şekiller çizmek için kullanılan, sert bir krema cinsidir. Zaman zaman, örneğin düğün pastalarının ve benzeri, özel dizayn edilen pastaların üzerilerini süslemek amacıyla da kullanılmaktadır. Oldukça şekerli bir tadı olan “ROYAL ICING” daha dayanıklı bir krema cinsidir.

MALZEMELER:
3 adet yumurta akı
1 fiske tuz
250 gr pudra şekeri
1/4 limon suyu
kürdanın ucuyla toz gıda boyası (istenilen renkte)
YAPILIŞI:
Yumurta akları ve tuz, mixer ile iyice çırpılır. Yumurta akı yavaş yavaş kar haline gelmeye başladığında, pudra şekeri de eklenir ve önce düşük devirde, daha sonra yüksek hızda mixer ile çok iyi bir şekilde çırpılır. Limonun suyu eklenir ve katı köpük/krem şanti kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edilir. Renklendirmek için bu aşamada bıçak ucu ile gıda boyası eklenip biraz daha çırpılır. Royal İcing, mereng hamuru kıvamında olmalıdır.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)