15 Aralık 2007 Cumartesi

yoğurtlu kuru meyveli ekmek

MALZEMELER:
1 cup + 1/8 cup süt/su karışımı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kasığı sıvıyağ
1 yemek kasığı tereyağı
1 tatlı kasığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı bira mayası
1 yumurta
4 cup un
1 cup kurutulmuş meyveler

YAPILIŞI:
Su/süt karışımı, yoğurt, yumurta, sıvıyağ, ekmek makinesinin haznesine alınır. Un eklenir. Unun ortasına ve kenarlarına bira mayası, tuz, şeker, karbonat serpilir. Fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları da eklenir. Makine basic programında çalıştırılır. Sıcak suda 5 dakika ıslatılıp iyice süzülmüş kuru meyveler, ikaz sesi ile birlikte eklenir. Ekmek piştiğinde makineden alınır. İlk sıcaklığı çıkınca dilimlenerek servis edilir. Farklı un çeşitleri karıştırılarak da yapılabilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)