31 Ocak 2008 Perşembe

ÇAMFISTIKLI SEMİZOTU SALATASI

(Bu tarife ilişkin fotoğraf, siteye en kısa sürede eklenecektir.)

Klasik borani gibi hazırlanan meze çeşitlerinden lezzetli bir tarif daha.. Arzuya göre, iri kıyım ceviz içi veya yer fıstığı ile de hazırlanabilir..

MALZEMELER:
1 demet semizotu
500 gr süzme yoğurt
6-7 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
50 gr çam fıstığı (dolmalık fıstık)
pulbiber (arzuya göre)

YAPILIŞI:
Semizotu iyice yıkanarak, tek tek, filiz şeklinde ayıklanır. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve 1 yemek kaşığı ile karıştırılır. Semizotu filizleri de eklenip altüst edilir. Salata, kayık servis tabağına döşenir. Dolmalık fıstıklar diğer 1 yemek kaşığı sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavrulduktan sonra, hafif ılınmaya bırakılır. Semizotu salatasının üzeri, kavrulmuş fıstıklar ile süslenir. (Arzuya göre ceviz içi ile de hazırlanabilir.)

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)