22 Ocak 2008 Salı

avcı böreği (içli köfte böreği)


MALZEMELER:
3 yufka
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı ceviz içi
250 gr. kıyma
3 soğan
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
kimyon
karabiber
pul biber
yenibahar
tuz

Panesi için:
2 yumurta
biraz süt
galeta unu

YAPILIŞI:
Bulgur sıcak suda 5 dakika ıslatılıp süzülür. Böreğin iç harcı için; kıyma kavrulur. İnce kıyılmış soğan ve maydanoz, biber salçası eklenir ve kavurmaya devam edilir. Son olarak baharatları ve ceviz içi eklenir. Tuz ile tatlandırılır. Karıştırılıp hafif ılıtılır. Yufkalar 8'e bölünür. Harçlar yufkanın geniş kısmına paylaştırılıp yanlardan içe katlanır. Paçanga böreği gibi kalımca börek şeklinde sarılır. Yufkanın ucu suyla ıslatılıp yapıştırılır. Süt ve yumurta çırpılır. Börekler önce sütlü yumurtaya sonra galeta ununa batırılıp kızgın yağda kızartılır. Fazla yağı kâğıt havlu üzerinde süzdürüldükten sonra sıcak olarak servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)