26 Ocak 2008 Cumartesi

çeşnili kruton (baharatlı veya sarımsaklı)

(KEKİKLİ, ANASONLU, PULBİBERLİ,SARIMSAKLI,..)
Oldukça çok sayıda ve çeşitte kruton tarifim vardır. Orijinal kruton bu reçetemden oldukça farklıdır. Tavada veya fırında, sade ya da çeşnili olarak hazırlanan, küp formatlı orijinal kruton için genelde bayat ekmek de kullanılabildiği için hem daha hafif ve gevrek hem de bayat ekmekleri değerlendirmek için de iyi bir alternatiftir. Bu tarifim ile yapılan kıtır (kruton) da, hamuruna çok değişik (kekik, anason, çörekotu, pulbiber, nane, haşhaş vs. gibi) baharatlar vey sarımsak eklenerek, çeşnili olarak da hazırlandığında, üzerini süslediği çorbaların lezzetine de farklı ve hoş bir aroma katmaktadır.

MALZEMELER:
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı anason (kekik,pulbiber,nane vs.)
2 diş sarımsak
aldığı kadar ılık su (sert hamur)
YAPILIŞI:
Hamur malzemesi ile sert bir hamur elde edilecek şekilde yoğrulur ve dinlendirilir. Merdane ile 1-2 mm kalınlığında açılır veya hamurdan –yağlı tezgâh üzerinde- ince uzun fitiller oluşturulur. Rulet ile minik karelere kesilir. Kızgın sıvıyağda kızartılır. Çorbaların üzerinde kullanılır.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)