24 Ocak 2008 Perşembe

ÇEŞNİLİ PATATES SALATASI (PASTA FORMUNDA)

MOR LAHANALI HAVUÇLU PATATES SALATASI
MALZEMELER:
4-5 patates (haşlanmış)
3 havuç
¼ kırmızı lahana veya 2-3 pancar
500 gr yoğurt
5-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Patates kabukları ile birlikte haşlanır. Soyulup püre haline getirilir. Sarımsaklar ezilip yoğurt, tuz ve mayonezle karıştırılır. Havuçlar ve kırmızı lahana rendelenir. Sarımsaklı yoğurt, göz kararı üçe ayrılır. Bir kısmı havuç ile, bir kısmı haşlanmış patates ile, kalan kısmı ise kırmızı lahana ile (ayrı ayrı kaplarda) karıştırılır. Mor lahana yerine pancar da kullanabilirsiniz. Ortası dilimli kek kalıbına önce mor lahanalı (veya pancarlı karışım konulup her yerine düzgünce yayılır. İkinci kat olarak havuçlu yoğurtlu karışım, en üste ise patatesli yoğurtlu karışım döşenir. En az yarım saat buzdolabında soğutulur. Servis tabağına ters çevrilerek ikram edilir. Üç renkli, hoş görünümlü, hem lezzet açısından hem de görsel anlamda çok şık sunumlu bir salatadır. İsteğe göre ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile çeşnilendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)