23 Ocak 2008 Çarşamba

ÇİKOLATALI CUPCAKE

(Bu tarife ilişkin fotoğraf, siteye en kısa sürede eklenecektir.)
MALZEMELER:
1/2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1/3 su bardağı kakao
50 gr tereyağı
50 gr bitter çikolata
1 su bardağı su
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı sirke


YAPILIŞI:
Oda ısısındaki tereyağı ve şeker beyaz krema haline getirilir. Bir çimdik tuz eklenir. Yumurtalar teker teker eklenerek kremaya yedirilir. Su ve sirke eklenip tekrar çırpılır. Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata de karışıma eklenir. Vanilya, kakao, un ve kabartma tozu en az iki defa elenip tahta kaşıkla altüst edilerek kremaya katılır. Karışım Cupcake kaplarına boşaltılır ve 180 derecede yaklaşık 20 - 25 dk. pişirilir. Soğutulup arzuya göre krema ile süslenerek servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)