MALZEMELER:
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
2 yumurta akı
1 yumurta sarısı
1/2 paket yaşmaya (21 gr)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 su bardağı kaşar rendesi
aldığı kadar un
Üzerine :
1 yumurta sarısı
çörek otu
YAPILIŞI:
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
2 yumurta akı
1 yumurta sarısı
1/2 paket yaşmaya (21 gr)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 su bardağı kaşar rendesi
aldığı kadar un
Üzerine :
1 yumurta sarısı
çörek otu
YAPILIŞI:
Kaşar rendesi hariç tüm malzeme ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Kaşar rendesini de eklenip tekrar yoğrulur. Hamur sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır. İki misli kabarınca tekrar yoğrulup gazı çıkartılır ve 16 veya 18 eşit bezeye bölünür. Her parça üçe bölünür. Üç parça fitil yapılıp tıpkı paskalya çöreği gibi üçlü örgü çörek şeklinde örülür. Arzuya göre dörtlü örgü şeklinde de yapılabilir. Tepsiye dizilen çörekler tekrar 10 dakika mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder