27 Ocak 2008 Pazar

KAYMAKLI POĞAÇA

MALZEMELER:
1 kutu çiğ krema
½ su bardağı ılık süt
½ su bardağı ılık su
½ su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
42 gr yaş maya (1 küçük paket)
1 yumurta + 1 yumurta akı
aldığı kadar un

üzerine :
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
susam
çörek otu

YAPILIŞI:
Hamur malzemesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Hamur iki misli kabarıp fermente olunca tekrar yoğrulur. İçindeki gazı çıkartılıp ceviz büyüklüğünde bezeler halinde alınıp hafif yağlı tepsiye dizilir. Çok az sıvı yağ eklenmiş yumurta sarısı sürülüp çörekotu/susam serpilir. Çatalla iz yapılır. 10-15 dakika daha mayalandırılır. Tepsi mayası gelince, sıcak fırına verilerek (200-225 derecede) pişirilir. (Yaklaşık 15 dakikada pişiyor.)

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)