21 Ocak 2008 Pazartesi

KREMALI SEBZELİ PENNE


MALZEMELER:
500 gr penne makarna “ Barilla” ("pre-cooked")

miktarı isteğe bağlı olarak:
karnabahar
brokoli
kabak
havuç
taze fasulye
5-6 diş sarımsak
2 orta boy dolmalık biber
1 soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kutu (200 ml) çiğ krema
1/2 demet maydanoz

YAPILIŞI:
Küçük parçalara ayrılan brokoli ve karnabahar, jülyen doğranan havuç ve kabak hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Piyaz doğranmış soğanlar ve sarımsaklar yağda sotelenir. Şerit şeklinde kesilmiş biberler de eklenir ve 2-3 dakika pişirilir. Çiğ krema da eklenip 1-2 taşım kaynatılır. Sebzeler eklenip altüst edilir ve 5-6 dakika daha pişirilir.
Tuzlu ve yağ eklenmiş kaynar suda “al dente” haşlanmış penne makarna ile harmanlanır. İnce kıyılmış maydanoz ile süslenerek sıcak olarak servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)