MALZEMELER:
500 gr penne makarna “ Barilla” ("pre-cooked")
500 gr penne makarna “ Barilla” ("pre-cooked")
miktarı isteğe bağlı olarak:
karnabahar
brokoli
kabak
havuç
karnabahar
brokoli
kabak
havuç
taze fasulye
5-6 diş sarımsak
5-6 diş sarımsak
2 orta boy dolmalık biber
1 soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kutu (200 ml) çiğ krema
1/2 demet maydanoz
YAPILIŞI:
Küçük parçalara ayrılan brokoli ve karnabahar, jülyen doğranan havuç ve kabak hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Piyaz doğranmış soğanlar ve sarımsaklar yağda sotelenir. Şerit şeklinde kesilmiş biberler de eklenir ve 2-3 dakika pişirilir. Çiğ krema da eklenip 1-2 taşım kaynatılır. Sebzeler eklenip altüst edilir ve 5-6 dakika daha pişirilir.
Tuzlu ve yağ eklenmiş kaynar suda “al dente” haşlanmış penne makarna ile harmanlanır. İnce kıyılmış maydanoz ile süslenerek sıcak olarak servise sunulur.
Küçük parçalara ayrılan brokoli ve karnabahar, jülyen doğranan havuç ve kabak hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Piyaz doğranmış soğanlar ve sarımsaklar yağda sotelenir. Şerit şeklinde kesilmiş biberler de eklenir ve 2-3 dakika pişirilir. Çiğ krema da eklenip 1-2 taşım kaynatılır. Sebzeler eklenip altüst edilir ve 5-6 dakika daha pişirilir.
Tuzlu ve yağ eklenmiş kaynar suda “al dente” haşlanmış penne makarna ile harmanlanır. İnce kıyılmış maydanoz ile süslenerek sıcak olarak servise sunulur.