26 Ocak 2008 Cumartesi

LİMONLU PELTE (SOĞUK JÖLE)

(PORTAKALLI VEYA LİMONLU PELTE)
MALZEMELER:
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
4 su bardağı su
2 limonun suyu (veya portakal suyu)
2 limon kabuğu rendesi (veya portakal kabuğu rendesi)
100 gr margarin

YAPILIŞI:
Margarin hariç tüm malzeme tencereye alınarak kısık ateşte pişirilir. Margarin eklenip mixer ile iyice ılıyana kadar çok iyi bir şekilde çırpılır. Islatılmış ve suyu silkelenmiş, kalp şeklinde veya dilimli kalıplara doldurulur. Buzdolabında dondurulur. Servis tabaklarına ters çevrilir. Arzuya göre süslenerek soğuk olarak servis edilir. Portakal suyu ile de hazırlanabilen, hafif, lezzetli bir tatlı.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)