31 Ocak 2008 Perşembe

nar ekşili krutonlu roka salatası

MALZEMELER:
1 demet roka
2 domates
3-4 sarımsak
1 yemek kaşığı mısır (konserve)
4 kornişon
3-4 yemek kaşığı file zeytin
4 kırmızı biber (közlenmiş)

Salata sosu için:
1 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
karabiber
süslemek için:
parmesan peyniri
7-8 yemek kaşığı kruton
cherry domates veya kokteyl zeytin

YAPILIŞI:
Rokalar dal dal ayıklanır ve yıkanıp kurutulur. Köz kırmızı biberler jülyen doğranır. Domates ve kornişon küp küp doğranır. Roka, köz kırmızı biber, konserve mısır ve file zeytin karıştırılır. Servis tabağının üzerine döşenen roka yapraklarının üzerine serpilir. Salata sosu için: zeytinyağı, nar ekşisi, tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak ve limon suyu küçük bir kâsede çırpılır. Salataya kruton serpiştirilir. Kalıp halindeki parmesan peyniri ince dilimlere ayrılır. Salatanın üzerine sosu gezdirilir. Salata, parmesan peyniri, cherry domates ya da kokteyl zeytin ile süslenerek servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)