28 Ocak 2008 Pazartesi

osmanlı usûlü keşkül (keşkül-ü fûkara)

"KEŞKÜL-Ü FÛKARA"

(OSMANLI SARAY MUTFAĞI’ ndan)
MALZEMELER:
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme dolu)
1 su bardağı şeker
30 gr badem içi (rondoda çekilip un haline getirilmiş)
50 gr antepfıstığı (çekilmiş, toz halinde)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Süslemek için:

kıyılmış badem (file badem) (yaklaşık 1 çay bardağı)

YAPILIŞI:
Badem içi, fıstık içi, pirinç unu ve şeker karıştırılır. Yavaş yavaş karıştırarak süt eklenerek ezilir ve homojen bir karışım elde edilir. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakılır. Koyulaşana dek pişirilir. Ocaktan alınıp sıcak halde, dikdörtgen bir borcama veya, (serviste kolaylık açısından) porsiyonluk kâselere boşaltılır. Üzeri, file bademle süslenir. Soğuk servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)