22 Ocak 2008 Salı

peynirli muhammara

Orijinal muhammara daha çok Adana ve Antep yöresinde yapılan bir aperatif olup; malzemesi ve yapılışı da esasen daha farklı olsa da; muhammara adı altında bir çok çeşit meze yaygındır. Hakiki muhammaranın içerisinde ekmek içi çok azdır. Ceviz içi, acısı ve de biber salçası bol miktardadır. Farklı malzeme çeşitleri ve oranları ile; son zamanlarda peynirli muhammara adı ile yapılan bu meze de, acılık oranı az olan, daha hafif bir mezedir.
KAVRULMUŞ SUSAMLI MUHAMMARA : >>Adana Sofrası'nda daha önce yayımlanmıştır. :>>
http://adanasofrasi.blogspot.com/2007/12/muhammara-kavrulmu-susam-ile-ve-ceviz.html

PEYNİRLİ MUHAMMARA:
MALZEMELER:
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
6-7 diş sarımsak
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
4 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
10-15 adet etimek

YAPILIŞI:
Derin bir kabın içine beyaz peyniri konulur ve üzerine zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak eklenir. Çatalla iyice ezilir. Etimek ya da ya da 5-6 dilim bayat ekmek ıslatılıp bekletilir. Suyu iyice sıkılır. Tüm malzeme ve arzu edilen miktarda baharat, ceviziçi ve biber salçası da katılır. İyice karıştırılır. Gerektiği takdirde su ile inceltilip kıvamı ayarlanır. Meze tabağına alınan muhammara, arzu edildiği şekilde süslenir . Üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirilerek servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)