31 Ocak 2008 Perşembe

SULU KÖFTE (PATATESLİ VE HAVUÇLU)


MALZEMELER:
300 gr kıyma
1 soğan
½ su bardağı pirinç
½ demet maydanoz
kırmızı pul biber
karabiber
2 tane havuç
2 tane patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz

Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1 limon suyu
1 yumurta

YAPILIŞI:
Kıyma, pirinç, ince doğranmış soğan ve maydanoz, tuz ve baharatlar harmanlanıp yoğrulur. Fındık iriliğinde köfteler hazırlanır. Havuç ve patates küp küp doğranır. Sebzeler kaynar suda haşlanmaya bırakılır. Su hizası, sebzelerin biraz üzerinde olmalıdır. Köfteler de sebzelere eklenerek 10-15 dakika daha kaynatılır. Köfteler de yumuşayınca; çorbanın terbiyesi hazırlanır. Terbiye malzemesi çırpılır ve çorbadan azar azar eklenip ılıştırıldıktan sonra, çorbaya eklenerek bir iki taşım daha kaynatılır. Servis Önerisi: İstenirse, terbiye yerine, salçalı naneli acılı sos da gezdirilebilir.)

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)