MALZEMELER:
200 gr margarin (oda ısısında)
1 kahve fincanı zeytinyağı
½ su bardağı ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Üzerine:
yumurta akı
200 gr margarin (oda ısısında)
1 kahve fincanı zeytinyağı
½ su bardağı ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Üzerine:
yumurta akı
bol susam
YAPILIŞI:
Yumuşak margarin, zeytinyağı, yumurtanın sarısı, tuz, mahlep, ılık su, kabartma tozu iyice karıştırılır. Azar azar un eklenerek orta sertlikte bir hamur yoğrulur. 15-20 dk dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, uzun ince çubuklar hazırlanır. Çubukların gevrek ve ağızda dağılan bir kıvamda olması için, oldukça ince fitiller halinde inceltilmesi gerekir. Bu çubuklar önce yumurta akına, sonra da bol susama bulanır. Hafif yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında, susamlı baton sale hafif pembeleşene kadar pişirilir. Banu Atabay’ın tarifidir.
YAPILIŞI:
Yumuşak margarin, zeytinyağı, yumurtanın sarısı, tuz, mahlep, ılık su, kabartma tozu iyice karıştırılır. Azar azar un eklenerek orta sertlikte bir hamur yoğrulur. 15-20 dk dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, uzun ince çubuklar hazırlanır. Çubukların gevrek ve ağızda dağılan bir kıvamda olması için, oldukça ince fitiller halinde inceltilmesi gerekir. Bu çubuklar önce yumurta akına, sonra da bol susama bulanır. Hafif yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında, susamlı baton sale hafif pembeleşene kadar pişirilir. Banu Atabay’ın tarifidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder