30 Ocak 2008 Çarşamba

TEPSİDE SÜTLAÇ GRATEN (DAMLA SAKIZLI)

(Bu tarife ilişkin fotoğraf, siteye kısa sürede eklenecektir.)
(OSMANLI USÛLÜ)
MALZEMELER:
1 su bardağı pirinç
2 paket vanilya
1 litre süt
Bir kaç parça damla sakızı

Üzerine:Yumurta sarısı (arzuya göre)
1 su bardağı pudra şekeri
tarçın

YAPILIŞI:
Pirinçleri yıkanıp süzülür. Süt tencerede kaynatılmaya başlanır. Kaynamaya başlayınca, pirinç eklenir. Arada sırada karıştırarak, pirinçler iyice helmeleşip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Vanilya ve damla sakızı da eklenip birkaç dakika daha pişirilir. Pişen sütlaç orta boy bir fırın tepsisine boşaltılır. Fazla kızgın olmayan (140-150 derecelik) bir fırın ısısında 15 dakika pişirilir. Süre sonunda fırının ısısı 180 dereceye yükseltilerek pişirmeye devam edilir. Fırının ısısı, pişme süresinin sonuna doğru pirincin üzeri kabuk bağlayınca çoğaltılarak sütlaç, üzerinin hafifçe kızarmasını sağlayıncaya dek fırınlanır. Daha fazla kızarmış ve gratine edilmiş bir sütlaç elde etmek için; isteğe göre üzerine, fırınlanmamış sütlaçtan bir kepçe ayrılıp yumurta sarısı ile karıştırılarak tepsideki sütlacın üstüne sürülerek de kızartılabilir. Soğuyan sütlacın üzerine pudra şekeri serpilerek ya da tarçınla süslenerek, kare dilimler halinde servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)