24 Ocak 2008 Perşembe

TÜL BÖREĞİ (NÂM-DİĞER PIRTIK BÖREK)


MALZEMELER:
3-4 adet yufka
½ su bardağı süt
½ su bardağı soda
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
¼ demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 kâse karışık peynir (ufalanmış)
3-4 dilim sucuk (isteğe bağlı)
çörek otu
50 gr kaşar rendesi

YAPILIŞI:
Böreğin sosu için: Bir kâsede süt, soda, yumurta, sıvıyağ karıştırılır. Orta boy bir tepsi yağlanarak 1 yufka serilir. 2 yufka gelişigüzel parçalanarak sosun içine atılır.2 -3 dakika bekletilerek tepsideki serili yufkanın üzerine alınır. Arzu edilen iç malzeme serilir. İç harç olarak evde kalmış peynir artıklarını da değerlendirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)