31 Ocak 2008 Perşembe

uzakdoğu usûlü tavuk salatası (soya filizli)



MALZEMELER:
300 gr havuç
1 demet taze soğan
125 gr soya filizi (soya fasulyesi filizi)
60 ml soya sosu
½ çay bardağı limon suyu
500 gr tavuk göğüs bonfile
½ çay bardağı soya yağı
2 yemek kaşığı bal
4 diş sarımsak
½ çay bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı nişasta
tuz
karabiber
curry
zencefil

YAPILIŞI:
Havuçlar çok ince çubuklar halinde doğranır. Taze soğanlar ince halka halinde doğranır. Soya filizleri ikiye bölünür. Havuç, taze soğan, soya sosu ve limon suyu ile karıştırılır.
Tavuk göğüs bonfile jülyen ya da ince uzun şerit şeklinde doğranır. Tuz, karabiber eklenip alt üst edilen tavuklar kızgın yağda kavrulur ya da nar gibi olana dek kızartılır. Kızaran tavuklar tavadan alınır. Tavaya zencefil ve bal eklenir. Tavuk suyu ve nişasta eklenip bağlayıcı bir sos pişirilir. Sebzeler servis tabağına döşenir. Zencefilli ballı sosa karabiber,tuz, curry ve arzu edilen baharatlar da eklenerek yedirilir. Sos, salataya gezdirilir. Üzerine kızarmış tavuk şeritleri dizilerek ılık veya soğuk olarak servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)