31 Ocak 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE

Malzemeler:

1 kg börülce (ev yapımı konserve börülce kullandım)
4 domates (ev yapımı dondurulmuş domates kullandım)
4 diş sarımsak
2 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sızma zeytin yağ
½ çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI:
Börülceler ayıklanır ve jülyen doğranır. Soğanlar ince kıyılır ve sızma zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. İnce kıyılmış sarımsak, domates salçası ve biber salçası (karışık) eklenir ve bir müddet daha kavrulur. Börülcelerin rengi hafif değişince soyulup küp küp ya da ince halkalar halinde doğranmış domates, börülcelerin üzerini kapatacak şekilde örtülür. Börülceler, kapağı kapalı olarak, hafif ateşte, kendi halinde pişmeye bırakılır. Domatesler biraz yumuşayınca, tuz, karabiber ve şeker eklenir. Hizasına kadar (yaklaşık 1- 1,5 su bardağı) su eklenir. Börülceler hafif ateşte, yaklaşık 40-45 dakika, yumuşayıp suyunu çekene ve kendi yağına kalana kadar, pişmeye bırakılır. Kendi halinde soğumaya bırakılır. Servis tabağına döşenir. Arzuya göre süslenip soğuk olarak servis edilir. (İsteğe göre, kavurmadan, malzeme çiğ olarak ve kat kat döşenerek de pişirilebilir. Piştikten sonra kalıplı olarak servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.)

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)