31 Ocak 2008 Perşembe

GARNİTÜRLÜ ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

(OSMANLI SARAY MUTFAĞI'NDAN)

MALZEMELER:
10 enginar
3 kuru soğan
500 gr. Bezelye (haşlanmış)
3 havuç
1 demet dereotu
1 limon suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı un
tuz
2 su bardağı su

YAPILIŞI:
1 yemek kaşığı tuz,1 limon suyu ve 3-4 yemekkaşığı un ile su hazırlanır. Enginarlar soyulur. Kararmamaları için limonlu suya atılır. Bezelyeler ve küp küp doğranmış havuç, soğan, tencereye konur. (Daha şık bir sunum için arpacık soğanı kullanılması tavsiye edilir.) Havu, bezelye ve arpacık soğanı karıştırılıp tencereye döşenir. Üzerine enginarlar ters çevrilir. Tuz ve şeker serpildikten sonra 1 çay bardağı zeytinyağı da tencereye eklenir. 2 su bardağı da su katılarak, tencerenin kapağı kapatılır. Enginarlar hafif atelte yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirilir. Hafif ılındıktan sonra; enginarlar servis tabağına alınır. Üzerine de tenceredeki garnitür doldurulur. İnce kıyılmış dereotu ve limon dilimleri ile süslenerek soğuk olarak servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)