28 Ocak 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ-YAĞLI KÂĞITTA


MALZEMELER:
4 kereviz (parmak şeklinde kesilmiş, limonla ovulmuş)
3 havuç (parmak şeklinde kesilmiş)
4 patates (parmak şeklinde doğranmış)
4 domates
yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
8-10 arpacık soğanı
1 tatlı kaşığı toz şeker veya 1 küp şeker
yeterince su
tuz
1 limonun suyu
YAPILIŞI:
Kerevizler (kararmamaları için) limonla iyice ovulur. Bir miktar suda bekletilir. Sebzeler düzgün bir şekilde, parmak boyunda kesilmiş olarak, altı düz bir tencereye döşenir. Arpacık soğanlar serpiştirilir. Yağ, tuz, şeker, limon suyu, ayrıca (yemeğin kıvamını koyulaştırmak amacıyla) biraz su ile ezilmiş un da tencereye eklenir. Küp küp doğranmış veya rendelenmiş domates de eklenir. Sebzelerin hizasına kadar su eklenip; üzeri, yağlı kâğıtla (pişirme kâğıdıyla) örtülür. Kâğıdın üzerinden ayrıca bir de tabak kapatılıp hafifçe (ağırlık yapması için) bastırılır. Sebzeler yumuşayana kadar, kısık ateşte pişirilir. Kapağı kapalı olarak tencerede soğutularak, büyükçe bir servis tabağına ters çevrilir. Süslenerek servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)