26 Şubat 2008 Salı

avokado salatası (kırmızıbiberli ve yeşil mercimekli)

Bu salatayı, avokadonun faydalarını da göz önünde bulundurarak ve de, uzun yıllar önce deneyip de beğenmediğim avokadoyu (-değişik alternatiflerle ve özgün tariflerle tekrar deneyerek) benimseyebilmek amacıyla geçen ay hazırlamıştım. Avokado ile -bu salata haricinde- bir kaç farklı tarif daha denediğim halde; (içindeki avokadodan dolayı) tariflerden hiç birini beğenmedim. Muhakkak ki, göreceli kavramlar olan damak tatları ve lezzetler değişkendirler. Yine eskiden olduğu gibi; avokadonun, damak tadıma hitap etmeyen bir lezzet olduğuna dair fikrim devam ederken, bu salata tarifini ve fotoğrafını da, sadece servis ve sunum fikri olarak yayımlıyorum. Salatanın, içindeki diğer malzemelerin hatırına yenileceğini de tahmin ettiğimden dolayı, -tarifin orijinalinde bulunmasına rağmen- Akdeniz yeşilliği ile süslemeye de gerek görmedim.

MALZEMELER:
1 avokado
3-4 jalapeno biberi
2 paprika biber (jülyen)
taze soğan (verev kesilmiş)
1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
½ demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 patates (haşlanmış, küp küp doğranmış)
1 domates


Sosu için:
½ limonun suyu
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı hardal
tuz
2 diş sarımsak (ezilmiş)

Süs için:
Jalapeno biberi
limon
Akdeniz yeşilliği (arzuya göre)
maydanoz (arzuya göre)
taze soğan (arzuya göre)

Tüm salata malzemesi karıştırılır. Sos malzemesi ile sos çırpılı eklenir ve iyice harmanlanır. Servis tabağına döşenen salatanın üzeri, arzuya göre maydanoz, jalapeno biberi, taze soğan ve Akdeniz yeşilliği ile süslenir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)