29 Şubat 2008 Cuma

BADEMLİ KAYMAKLI KEK

MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt kreması
1 su bardağı su
aldığı kadar un (2-2,5 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ su bardağı fındık veya badem
50 gr hindistan cevizi rendesi

YAPILIŞI:
Klasik kek yapımı gibidir. Öncelikle yumurta ve seker iyice (beyaz krema haline gelinceye kadar) çırpılır. Su ve krema eklenir. Karıştırılır. Kuru maddeler (un, vanilya ve kabartma tozu) en az iki defa elenip kek hamuruna katılır. Tahta kaşıkla toz badem veya fındık eklenir. Hindistancevizi rendesi de katılıp yağlı kek kalıbına boşaltılır. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)