27 Şubat 2008 Çarşamba

WOK'TA ELMA PATATES

(HİNDİ KADINBUDU KÖFTE VE KİŞNİŞLİ ACILI NOHUT GARNİTÜRÜ EŞLİĞİNDE)

MALZEMELER:
4 patates
2 yemek kaşığı un veya galeta unu
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik
pul biber
tuz
karabiber
kimyon
kişniş
tarhunotu (arzuya bağlı)
fesleğen(arzuya bağlı)

YAPILIŞI:
Patatesler tel fırça ile iyice fırçalanarak temizlenir. Çok iyi bir şekilde yıkanıp kurulanır. Soyulmadan, elma dilimi şeklinde dilimlenir. (Özellikle taze patates ile çok nefis olur. Patatesler kabukları ile birlikte kullanılmalıdır.) Un, kekik, pul biber, kimyon, kişniş, sıvı yağ, tuz, biber salçası, fesleğen, tarhunotu ile iyice harmanlanır Galeta unu ya da un serpilmiş fırın poşetine doldurularak 25-30 dakika (2oo derecelik) yüksek derecelik fırında) nar gibi kızarana kadar pişirilir. İsteğe göre wok tavada da hazırlanabilir. Her iki şekilde de hafif ve lezzetli bir garnitür oluyor.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)