24 Şubat 2008 Pazar

kimyonlu nohut köftesi

MALZEMELER:
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuşüzümü
1 limon suyu
kimyon
karabiber
tarçın
pul biber
tuz
Süslemek için:
marul veya Akdeniz yeşilliği
Üzerine:
Nar ekşisi

YAPILIŞI:
Nohut, akşamdan ıslatılıp ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. Kabukları soyulur. Kuş üzümü ayıklanıp ılık suda 10 dakika bekletilir. Nohut rondoda veya çatalla pürüzsüz püre haline getirilir. Tahin, zeytinyağı, limon suyu ile karıştırılır. Hafif ele yapışır, fakat oldukça koyu kıvamlı olmalıdır. Arzu edilen baharatlar ve tuz ile tatlandırılıp iyice yoğrulur. Uzun oval veya yuvarlak şekil verilerek, servis tabağına döşenen marul yaprakları üzerine dizilir. Nar ekşisi gezdirilip isteğe göre süslenerek servise sunulur.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)