28 Şubat 2008 Perşembe

LİMONLU HİNDİSTANCEVİZLİ KEK

MALZEMELER:
5 yumurta
3 türk kahve fincanı şeker
1 su bardağı su
250 gr tereyağı (oda ısısında)
1 limon kabuğu rendesi
2-3 limon suyu
1 su bardağı yoğurt
50 gr hindistan cevizi
aldığı kadar un (2-2,5 su bardağı)

YAPILIŞI:
Yumurtaların sarıları ve akları ayrılır. Aklar 1,5 türk kahve fincanı şekerle çırpılıp katı köpük haline getirilir. Bir kenarda bekletilir. Tereyağı ve kalan 1,5 türk kahve fincanı şeker de, iyice çırpılıp beyaz krema haline getirilir. Yumurta sarıları da eklenir. Tekrar çırpılır. Su, limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenir. Yoğurt eklenip karıştırılır. Elenmiş un, hindistancevizi, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Katı köpük halindeki yumurta akları da eklrnip altüst edilir. Yağlanmış kek kalıbına boşaltılan kek hamurunun üzeri düzeltilir. Yoğun kıvamlı bir kek olacaktır. Önceden ısıtılmış 150-160 derecelik fırında kızarana kadar ve kek içini çekene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)