28 Şubat 2008 Perşembe

MANTOLU TAHİNLİ KEK

MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tahin
½ su bardağı su
125 gr margarin (eritilmiş)
1 çay fincanı sıvı yağ
aldığı kadar un (2 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Mantosu için:
Bol susam

Üzerine:
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker mixer ile iyice çırpılır. Sırası ile, su, sıvı yağ, yoğurt ve tahin eklenip karıştırılır. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenip altüst edilir. Yağlanmış kek kalıbına susam ile manto hazırlanır. (Bol susam serpilerek kek kalıbı susama bulanır.) Kek hamuru kek kalıbına veya uygun bir tepsiye boşaltılır. Üzerine tahin ve şeker karıştırılıp çırpılarak gezdirilir. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)