8 Şubat 2008 Cuma

PATLICANLI SULTANÎ KÖFTE (NÂM-I DİĞER "ARMUT KÖFTE")




KİLİS YÖRESİ'NE AİT "ARMUT KEBABI" ESİNTİLERİ TAŞIYAN ÖDÜLLÜ BİR SPECİAL....Bu şölen yemeği ise, Türkiye'nin ev sahipliği yapmış olduğu, uluslararası çapta gerçekleştirilen ve ünlü yabancı şeflerin de ülkelerini temsilen katıldığı, İstanbul Mutfak Günleri Festivali kapsamında düzenlenen Profesyonel Şefler Yarışması'nda dereceye girmiş olan, menşei olarak Akdeniz Mutfağı'na ait bir kebap türüdür. Türk Mutfağı kategorisinde yarışarak "ilk üç" arasına girmeye hak kazanan bu ödüllü spesiyalite, Kilis Mutfağı yöresine ait meşhur Armut Kebabı ile de benzerlik taşımaktadır. Farklı bir tür olan ufak patlıcanların, özel baharat karışımları ile hazırlanıp yoğrulan bir köfte hamuruna sarılarak ve armut şekli verilerek kebap gibi pişirilmesi esasına dayanan bu lezzetli tarif, çok özel sosu ve garnitürü ile de tamamlanarak muhteşem bir mönüde ana yemek olarak yerini alan lezzetli bir et yemeğidir. Kebabı kadar sosu da çok özel olan bu yemeğe eşlik eden (daha çok dekor amaçlı olan) garnitürü de ayrı ve özel olarak hazırlanmaktadır. Uygularken ve fotoğrafını çekerken bile çok keyif aldığım bu ödüllü şölen yemeği, benim favori et yemekleri listesine girmeye de böylece hak kazanmış oldu....

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)