29 Şubat 2008 Cuma

sarımsaklı pazı borani (yoğurtlu)

MALZEMELER:
1 büyük demet pazı
1-2 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
500 ml süzme yoğurt (ya da koyu yoğurt)
7-8 diş sarımsak
pulbiber
nane

Üzerine:
kırmızı biber
zeytinyağı
Süslemek için:
pul biber
nane

YAPILIŞI:
Pazılar ayıklanıp iyice yıkanır. Soğan ince kıyılıp zeytinyağında hafifçe pembeleşene kadar kavrulur. Doğranmış pazılar soğanlara eklenir. Hiç su eklenmeden, pazılar kendi suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Bir kenara alınıp ılınmaya bırakılır. Diğer tarafta sarımsaklar tuz ile dövülüp çırpılmış yoğurda eklenir. Pazılar da karıştırılarak iyice harmanlanır. Borani, servis tabağına düzgünce yayılır. Üzerine arzuya göre kırmızı biberli yağ yakılıp gezdirilir. Pul biber ve nane ile süslenerek soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)