22 Mart 2008 Cumartesi

ALMAN PASTASI

Alman Pastası olarak bir çok (Mayalı Alman Pastası, Klasik Alman Pastası, Minik Alman pastası, vb. gibi) tarifim vardır. Bunların içerisinde, daha uzun süre dayanaklılığı olması ve pratikliği nedeniyle favori reçetemdir. Aslında MAYALI ALMAN PASTASI tarifim, hem çok daha muhteşem lezzeti ve nefaseti, hem de pamuk gibi özel dokusu ve kıvamı ile, -mayalanma süresi nedeniyle yapımı daha uzun sürse de- pastanedeki pastaları aratmayacak kadar enfes ve özgün bir damak tadıdır. Reçetesi de, kendisi kadar özeldir….

*******

MALZEMELER:
Hamuru için:

4-5 yumurta (iriliğine göre)
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı şeker
6 çay bardağı un
250 gr margarin (eritilmiş,soğutulmuş)
1 paket kabartma tozu
1 fiske karbonat
1 paket vanilya
½ limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu

Kreması için:

1 su bardağı süt (200 ml)
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı dolusu un (silme)
1 yemek kaşığı buğday nişastası (silme)
1 paket vanilya
½ limon kabuğu rendesi
125 gr margarin

Üzerine serpmek için:
pudra şekeri

YAPILIŞI:
Margarin hariç, krema malzemesi ile muhallebi kıvamında bir krema pişirilir. Margarin ve vanilya eklenip karıştırılır. Hafif ılınınca köpük köpük olana kadar mixer ile çırpılır. (Kremanın, pastaya uygulanmadan evvel tekrar mixerlenmesi tavsiye edilir.)
Hamur malzemesi ile klasik bir kek hamuru çırpılır. Yağlanmış ve şeker sepilmiş yuvarlak kalıpta orta ısıdaki fırında pişirilir. Soğutulan pasta, iki pata kesilir. Kreması araya döşenerek ikinci pat ile üzeri kapatılır. Üzerine bol pudra şekeri elenir. Buzdolabında bir müddet dinlendirildikten sonra arzuya göre süslenerek soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)