11 Mart 2008 Salı

cevizli havuçlu patates salatası (pasta formunda)

MALZEMELER:
500 gr havuç (rendelenmiş)
500 gr patates (haşlanmış)
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 büyük kâse yoğurt
4 diş sarımsak (ezilmiş)
100 gr ceviz içi (dövülmüş)

YAPILIŞI:
Havuçların kazınıp rendelendikten sonra sıvıyağ ile sotelenir. Yumuşayan havuçlar ılınmaya bırakılır. Yoğurt ve dövülmüş ceviziçi ile karıştırılır. Patatesler püre edilip zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırılır. Yuvarlak bir kalıp veya dilimli kek kalıbı ıslatılır. Havuç sote, dövülmüş ceviziçi ve sarımsaklı yoğurt ile karıştırılıp bu kalıba boşaltılır. Hafifçe bastırılıp üzeri düzeltilir. Üzerine patatesli püre düzgünce yayılıp üzeri düzeltilir. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Servis zamanı buzdolabından alınıp büyükçe bir servis tabağına ters çevrilir. Üzeri yarım cevizlerle süslenir. Arzuya göre süslenip ikram edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)