2 Mart 2008 Pazar

İÇ PİLAVLI DALYAN KÖFTE (MİLFÖYLÜ)

MALZEMELER:
Köftesi için:
1 kg kıyma
3-4 dilim bayat ekmek (ufalanmış)
1 çay bardağı kaşar rendesi
tuz
köfte baharı
karabiber

İç Pilav için:
1 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı kaynar et suyu (ya da sade su)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzüm
2 soğan
yenibahar
karabiber
tuz

Üzeri için:
3 parça milföy
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı susam

YAPILIŞI:
Köfte malzemesi özleşene kadar yoğrulur. İç pilav malzemesi ile klasik bir pilav pişirilir. Bunun için; ince kıyılmış soğanlar sıvıyağda pembeleştirilir. Önceden tuzlu sıcak suda bekletilmiş pirinç eklenip kavrulur. Sıcak et suyu ya da sade su ve baharatlar eklenir. Tuz ile tatlandırılır. Pilav, önce harlı, daha sonra kısık ateşte, üzeri göz göz olana dek pişirilir. Kaşar peyniri eklenip karıştırılır. Ilınmaya bırakılır.
Köfte hamuru 1 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açılır. İç pilav, köfte hamurun uzun kenarına konup rulo şeklinde sarılır. Üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ tatbik edilir. Milföy hamuru şerit ya da yıldız biçiminde kesilir. Köftenin üzeri, milföy ile süslenir. Sıvıyağ sürülüp susam serpilir. 180 derecelik fırında köfte içini çekene kadar pişirilir. Arzuya göre süslenen köfte, dilimlenerek sıcak olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)