11 Mart 2008 Salı

DEREOTLU KEK (KARIŞIK PEYNİRLİ)


MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çorba kâsesi beyaz peynir ya da lor peyniri
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Üzerine:
susam (arzuya bağlı)
çörek otu (arzuya bağlı)
kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
Yumurta, süt, sıvıyağ iyice çırpılır. Dereotu ve maydanoz incecik kıyılır, kaşar peyniri, beyaz peyniri ile karıştırılır. Bu karışım yumurtalı kremaya eklenir. (Arzu edilen başka peynir çeşitleri de kullanılabilir.) Un ve kabartma tozu ayrı bir kâsede elenerek harmanlandıktan sonra, karışıma yavaş yavaş eklenir. Tahta kaşıkla alt üst edilerek yedirilir. Kek hamurunun kıvamı, boza kıvamında olmalıdır. Hamur, hafif yağlanmış, ortası delik kek kalıbına boşaltılır. Arzuya göre, ceviz içi de serpilebilir. Üzeri düzeltilen hamura susam ve/veya çörek otu da serpildikten sonra, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)