11 Mart 2008 Salı

dijon hardallı sebze sote

MALZEMELER:
10 tane çalı fasulyesi
3 dolmalık kırmızı biber
2 ince uzun kabak
2 patates
2 havuç
1 kâse bamya (konserve)
3 soğan
4 diş sarımsak
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı Dijon hardalı veya Bekri tipi H
ardal *
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 limon
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı vegeta

* Dijon Hardalı; yoksa Bekri tipi Hardal "Delicia" tavsiye edilir.

Üzerine:
½ demet dereotu

YAPILIŞI:
Tüm sebzeler jülyen doğranır. Kabak, tırtıllı olarak soyulur. Soğanlar piyaz doğranır. Sızma zeytinyağında ince kıyılmış sarımsak ve soğanlar hafif pembeleşene kadar sote edilir. Jülyen havuç ve ince verev kesilmiş çalı fasulyesi eklenir. Kavurmaya devam edilir. Kabak en son eklenip bir müddet daha kavrulur. Şeker atılır.1 yemek kaşığı vegeta katılır. Sebzeler tuz ve istenilen baharatlarla lezzetlendirilir. 1 çay bardağı su da eklendikten sonra, çok ince kıyılmış dereotunun yarısı da katılır. Hafif karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp hafif ateş üzerine alınır. Sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık olarak 25-30 dakika) pişirilir. Ocağın altını kapatmaya yakın, hardal ve limon suyu karıştırılıp sebzelerin üzerine dökülür. Sebze sote, 4-5 dakika daha (çok hafif ateş üzerinde) demlendirilir. Kendi halinde soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine kalan dereotu serpilir. Arzuya göre süslenip ılık veya soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)